Az erős immunrendszer elérése

Az immunrendszer működése fokozható a megfelelő életmóddal és táplálkozással.

Az erős és ellenálló immunrendszer feltételei, a szabadgyökök és a mozgás és a táplálkozás hatásai. A szabadgyök: védi és pusztítja az immunrendszert

Az ellenálló képességet nehéz megérteni a szabadgyök fogalmának ismerete nélkül.

A szabadgyököket a test sejtjei termelik, vírusok, toxinok, baktériumok és gombák hatására. A szabadgyökök eggyel több oxigént tartalmaznak, és oxidálódással a nemkívánatos betolakodókat semlegesítik.

A két leggyakrabban előforduló szabadgyök a szuperoxid és a jód gyök. Ilyen oxidáló anyagokból jön létre a hidrogén-peroxid, az élesztőgombák és a többi gombaféle elpusztítója. Ilyen nézőpontból vizsgálva kijelenthető, hogy a szabadgyökök immunrendszerünk hasznos elemei.

Már ismeri a Mananvita Homoktövis levet és a Manna-C lekvárt vagy kipróbálná?
• Mannavita Homokövislé: 1 üveg = 3971 ft
• 6 üveg (5+1 ajándék) = 19871 ft = 3 havi adag + ingyenes szállítás

A szabadgyökök védenek és ártanak is

A sejteknek a szabadgyökök termeléséhez extra oxigénre van szükségük, így fontos a testmozgás és azok a táplálékok, amelyek megnövelik a test oxigénszintjét. Csakhogy a test sejtjei, miután saját védelmükre szabadgyököket termelnek, maguk is célponttá alakulnak át, és azoknak az antioxidánsoknak a védelmére szorulnak, amelyek a szabadgyökfogó tápanyagokban találhatók.

Amikor a szabadgyökök megtámadják a védtelen sejteket, megzavarják a sejt működését irányító DNS tevékenységét. Az így megrongálódott sejtek ezt követően panganak, és könnyen a rák vagy más tumorok színterévé válnak. Az efféle károsodás az öregedés folyamatát is felgyorsítja, foltokat és ráncokat hoz létre, illetve az immunrendszert súlyosan igénybe veszi. Az ellenálló képesség kulcsa tehát, hogy a szabadgyökök termelésének szükségességét minimálisra csökkentsük, azaz stressz- és méregmentes életet éljünk.

A következő ingerek és toxinok okozzák döntő többségben a szabadgyökök termelését: a levegőben, a vízben és az ételben lévő vegyi szennyeződések, az összes típusú sugárzás, a számítógép dvd-lejátszóját is beleértve, illetve a cigarettafüst.

Ahogy a cigaretta füstjében úgy a májban is képződik egy acetaldehid nevű anyag, például alkoholfogyasztást követően, mely erősen szabadgyök termelő hatással bír.

A szabadgyök-ogókat tartalmazó ételek semlegesítik és lekötik a szabadgyököket. Az ilyen élelmiszerek bőven tartalmaznak E-, C-, A- és B-vitamint, az ásványi anyagok közül szelént és cinket, illetve természetesen bioflavonoid anyagokat. Továbbá aminosavat és számtalan antioxidáns enzimet, legfőképpen a szuperoxid-diszmutázt.

A búza- és az árpafű, a csírák, a sötétzöld színű zöldségek nagy töménységű, természetes antioxidánsok. Azok számára, akik rendszeresen ki vannak téve a mérgező anyagoknak, vagy gyenge az immunrendszerük, szintén hasznos lehet az antioxidáns-kiegészítés.

Az élelmiszer-anyagcsere alatt is szabadgyökök termelődnek, illetve az oxidálódott, avas ételektől. A szabadgyökök legfőbb forrása az avas vagy a túlhevített olaj és zsír, amelyet majdnem minden sütéssel előállított élelmiszerben megtalálunk.

Minden többszörösen telítetlen növényi olajat, kivéve a megbízhatóan hidegen sajtolt olajokat, magas hőmérsékletre hevítik a feldolgozás folyamata alatt, így a szabadgyökök valóságos tárházává alakulnak át.

A hidrogénezett növényi olajokat, így például a margarint is felhevítik, ráadásul a molekuláris szerkezetüket is megváltoztatják az előállítás során, ezek tehát immunrendszerünket nagy értékben megterhelik.

A rákbetegek és a súlyos immunhiányos betegségekben szenvedők jobban teszik, a mellőzik vagy szigorúan visszaszorítják a lepárlással előállított olajok, zsírok, továbbá a zsírdús termékek, például a magvak fogyasztását. Kivételt jelent néhány immunerősítő olaj, amely az Omega-3 és GLA-zsírsavakat tartalmazó ételekben vannak jelen.

Pótolja a C-vitamint Mannavita Homoktövislével

Akik kipróbálták ezt a Homoktövis levet, rendszeresen újravásárolják mert ...

1. Érezhetően több C-vitamin szívódik fel a testükben, mint a kapszulázott készítményekkel.

2. Jól érzik magukat a homoktövis fogyasztásától, jobb lesz a kedvük, élénkebbé válik a gondolkodásuk.

3. Könnyű fogyasztani, és egy kis méz hozzáadásával a gyerekek is szívesen isszák.

Mozgás és ellenálló képesség

A túlfeszített munka és a mozgás hiánya ugyancsak csökkenti a védő energiát. Köztudott, hogy a túlzásba vitt fizikai munka a testet meggyengíti, a mozgás hiánya pedig sorvadást és rossz keringést eredményez. A túlzásba vitt szellemi erőfeszítés legalább annyira káros lehet, mint a túlzott fizikai tevékenység, mivel a gondolkodás, azon belül is az aggodalom, nagymértékben legyengíti a lép-hasnyálmirigy funkciót, és a tápanyag-felszívódás hatékonyságán csökkent.

A túlhajszolt nemi élet

A mértéktelen ejakuláció elapasztja az erőnket és lecsapolja a test vitalitását. A modem táplálkozástudomány szerint a sperma jelentős mennyiségű cinket és omega-3 zsírsavat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a megfelelő ellenálló képességhez. Tehát a szélsőséges spermaveszteség megterheli a test cink-, omega-3 zsírsav tartalékait.

A teljes ételek

Aki túl sok sós ételt eszik, a test külső védelmét meggyengíti, mivel a só határozottan befelé tereli az energiáinkat. Ennek ellenére, mivel a finomítatlan só mértékletes használata javítja az emésztést, végső soron támogatja az ellenálló képességet.

A gabonafélék és a többi teljes étel védőburkában értékes, az immunrendszert erősítő tápanyagok és ásványi anyagok sokasága van jelen. A szelén, az immunrendszer kulcsfontosságú anyaga például csak abban az ételben mutatható ki, amelyik szelén tartalmú földön termett. A gabonaszem külső héja, a korpa tartalmazza.

Gondoljuk csak át, milyen hatást eredményez, ha a malomban a gabonaszemet megfosztják értékes tulajdonságaitól, a csírától és a korpától. Tápértéke jelentősen megcsappan.

Használja ki a Homoktövis velő erejét már holnaptól!
• Mannavita Homokövislé: 1 üveg = 3971 ft
• 6 üveg (5+1 ajándék) = 19871 ft = 3 havi adag + ingyenes szállítás