Az erős immunrendszer elérése

Az erős és ellenálló immunrendszer feltételei, a szabadgyökök és a mozgás és a táplálkozás hatásai.

A szabad gyök: védi és pusztítja az immunrendszert

Az ellenálló képességet nehéz megérteni a "szabad gyök" fogalmának ismerete nélkül.
A szabad gyököket a test sejtjei termelik, vírusok, toxinok, baktériumok és gombák hatására. A szabad gyökök eggyel több oxigént tartalmaznak, és oxidálódással a nemkívánatos betolakodókat semlegesítik.
A két leggyakrabban előforduló szabadgyök a szuperoxid és a jódgyök. Ilyen oxidáló anyagokból jön létre a hidrogén-peroxid, az élesztőgombák és a többi gombaféle elpusztítója. Ilyen nézőpontból vizsgálva kijelenthető, hogy a szabad gyökök immunrendszerünk hasznos elemei.

Immunrendszer erősítésA sejteknek a szabadgyökök termeléséhez extra oxigénre van szükségük, így fontos a testmozgás és azok a táplálékok, amelyek megnövelik a test oxigénszintjét. Csakhogy a test sejtjei, miután saját védelmükre szabadgyököket termelnek, maguk is célponttá alakulnak át, és azoknak az antioxidánsoknak a védelmére szorulnak, amelyek a "szabadgyök-fogó" tápanyagokban találhatók.

Amikor a szabadgyökök megtámadják a védtelen sejteket, megzavarják a sejt működését irányító DNS tevékenységét. Az így megrongálódott sejtek ezt követően panganak, és könnyen a rák vagy más tumorok színterévé válnak. Az efféle károsodás az öregedés folyamatát is felgyorsítja, foltokat és ráncokat hoz létre, illetve az immunrendszert súlyosan igénybe veszi. Az ellenálló képesség kulcsa tehát, hogy a szabad gyökök termelésének szükségességét minimálisra csökkentsük, azaz stressz- és méreg mentes életet éljünk.

A következő ingerek és toxinok okozzák döntő többségben, aa szabad gyökök termelését: a levegőben, a vízben és az ételben lévő vegyi szennyeződések, az összes típusú sugárzás, a számítógép dvd-lejátszóját is beleértve, illetve a cigarettafüst.
Ahogy a cigaretta füstjében úgy a májban is képződik egy acetaldehid nevű anyag, például alkoholfogyasztást követően, mely erősen szabadgyök termelő hatással bír.

A szabadgyök-fogókat tartalmazó ételek semlegesítik és lekötik a szabad gyököet. Az ilyen élelmiszerek bőven tartalmaznak E-, C-, A- és B-vitamint, az ásványi anyagok közül szelént és cinket, illetve természetesen bioflavonoid anyagokat. Továbbá aminosavat és számtalan antioxidáns enzimet, legfőképpen a szuperoxid-diszmutázt.

A búza- és az árpafű, a csírák, a sötétzöld színű zöldségek nagy töménységű, természetes antioxidánsok. Azok számára, akik rendszeresen ki vannak téve a mérgező
anyagoknak, vagy gyenge az immunrendszerük, szintén hasznos lehet az antioxidáns-
kiegészítés
.

Az élelmiszer-anyagcsere alatt is szabadgyökök termelődnek, illetve az oxidálódott, avas ételektől. A szabadgyökök legfőbb forrása az avas vagy a túlhevített olaj és zsír, amelyet majdnem minden sütéssel előállított élelmiszerben megtalálunk.
Minden többszörösen telítetlen növényi olajat, kivéve a megbízhatóan hidegen sajtolt
olajokat, magas hőmérsékletre hevítik a feldolgozás folyamata alatt, így a szabadgyökök valóságos tárházává alakulnak át.

EgészségesA hidrogénezett növényi olajokat, így például a margarint is felhevítik, ráadásul a molekuláris szerkezetüket is megváltoztatják az előállítás során, ezek tehát immunrendszerünket nagy mértékben megterhelik.
A rákbetegek és a súlyos immunhiányos betegségekben szenvedők jobban teszik,
ha mellőzik vagy szigorúan visszaszorítják a lepárlással előállított olajok, zsírok, továbbá a zsírdús termékek, például a magvak fogyasztását. Kivételt jelent néhány immunerősítő olaj, amely az Omega-3 és GLA-zsírsavakat tartalmazó ételekben vannak jelen.

Mozgás és ellenálló képesség

A túlfeszített munka és a mozgás hiánya ugyancsak csökkenti a védő energiát. Köztudott, hogy a túlzásba vitt fizikai munka a testet meggyengíti, a mozgás hiánya pedig sorvadást és rossz keringést eredményez. A túlzásba vitt szellemi erőfeszítés legalább annyira káros lehet, mint a túlzott fizikai tevékenység, mivel a gondolkodás, azon belül is az aggodalom, nagymértékben legyengíti a lép-hasnyálmirigy funkciót, és a tápanyag-felszívódás hatékonyságán csökkent.

A túlhajszolt nemi élet

A mértéktelen ejakuláció elapasztja az erőnket és lecsapolja a test vitalitását. A modem táplálkozástudomány szerint a sperma jelentős mennyiségű cinket és omega-3 zsírsavat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a megfelelő ellenálló képességhez. Tehát a szélsőséges spermaveszteség megterheli a test cink-, omega-3 zsírsav tartalékait.

A teljes ételek

Aki túl sok sós ételt eszik, a test külső védelmét meggyengíti, mivel a só határozottan befelé tereli az energiáinkat. Ennek ellenére, mivel a finomítatlan só mértékletes használata javítja az emésztést, végső soron támogatja az ellenálló képességet.
A gabonafélék és a többi teljes étel védőburkában értékes, az immunrendszert erősítő tápanyagok és ásványi anyagok sokasága van jelen. A szelén, az immunrendszer kulcsfontosságú anyaga például csak abban az ételben mutatható ki, amelyik szeléntartalmú földön termett. A gabonaszem külső héja, a korpa tartalmazza.

Gondoljuk csak át, milyen hatást eredményez, ha a malomban a gabonaszemet megfosztják értékes tulajdonságaitól, a csírától és a korpától. Tápértéke jelentősen megcsappan.

Immunrendszer: A tökéletestől a pusztulásig

Immunrendszer erősítőMióta a világmédia naponta beszámol az AIDS és a hasonló halálos betegségek terjedéséről, az ellenálló képesség és annak hiánya bekerült a társadalom figyelmének középpontjába. Az hívta fel rá a közvélemény figyelmét, hogy az immunitás elvesztése és a stresszes életmód között kölcsönösségi viszony van.
A gyógymódok közül, amelyek legalább meg tudják állítani a kór előrehaladását, a tudatosság- és beállítottság-központú gyógyítás, az életmód-változtatás, a tevékenység és a mozgás, a diéta, a gyógynövények és a táplálkozási módszerek, a masszázs, az akupunktúra, a gyógyszeres terápia mind gyógyhatású.
Az AIDS-szel és az immunrendszerrel való megszállottságunk eredménye, hogy egyre inkább tisztában vagyunk azzal, miszerint a betegség létezésünk minden szintjére kihat, kezelését éppen ezért akárhol el lehet kezdeni.

Általános szemlélet

Az immunrendszer erősítésének legfontosabb elve az, hogy az egyén személyes élete megbonthatatlan, egy egységes egész legyen. Az ilyen szemlélet akkor a leghatásosabb, ha az ember életének azon részeit egyesíti, ahol a legnagyobb az elidegenedés. Bátorság kell hozzá.

Az emberek eltávolodása általában megoldatlan érzelmi ügyeik miatt történik. Ezt az őszinte megbocsátás változtathatja meg, amely a feltétel nélküli hála érzését vonja maga után mindenért, ami történik és történt.
A hagyományos kínai élettan szerint, ha búcsút intünk régi nehezteléseinknek, májunkat megtisztítjuk, aminek következtében megindul az akadálytalan, erőteljes energia áramlás a testben. A közhely, miszerint a haraggal csak magunknak okozunk kárt, lényegében élettani tényen alapul. Amikor a neheztelés megszüntetésének feladata elhárult, az étrend és a többi életmódbeli tényező kiválasztása veszi át a helyét.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

Homoktövis lésűrítmény

Homoktövis Árak
Bio Homoktövis Bogyó Velő, 500 gramm 5.071 Ft
Bio Homoktövis Préslé Mézzel, 500 ml 3.071 Ft
Bio Homoktövis Héj-Mag Őrlemény, 200 g 3.071 Ft
Homoktövis Összehasonlítás

PayU Vásárlói tájékoztató


Biomax Kedvezmények
Személyes Átvétel bővebben »

Biomax Szállítási Idő

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.