A Homoktövis gyógyhatásai

Miben segít a Homoktövis? A szervezet felerősítése és ellenálló képességének megerősítése homoktövissel.

Tápanyagraktár

A homoktövis több mint 190 tápanyagot és fitonutrienst tartalmaz, tehát valódi szuperélelmiszer. Bőséges mennyiségű flavonoid-fitotápanyag található benne, melyekről a kutatások megállapították, hogy megakadályozza a rákos sejtek szaporodását, miközben csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, túlsúly esetén elősegíti a fogyást.

Ez a szupergyümölcs nagy mennyiségben tartalmazza a fontos gyógyító enzimet, a szuperoxid dizmutázt (SOD), négyszer több található benne, mint a SOD másik természetes forrásában, a ginzengben.

Légzésproblémák és szívbetegség

Az asztma, a krónikus köhögés és más légzési rendellenességek, valamint a bőrbetegségek csupán néhány azok közül, melyekre a homoktövist hagyományosan használják, de kimutatták, hogy a szem, a száj és a nyálkahártya állapotát is javítja.
Más kutatások szerint a homoktövis drámaian csökkenti a káros koleszterin és a C-reaktív protein szintjét, melyről ismert, hogy gyulladásba hozza és károsítja a sejteket és összefüggésbe hozható számos betegséggel, pl. a szívbetegségekkel is.

A gyomor-bél traktus gyógyítása homoktövissel

Fekély elleni vegyületeit természetes gyulladásgátló hatásával ötvözve a homoktövis ideális a gyomor-bél traktus okozta panaszok enyhítésére. Olaja gyógyító és védőréteget von a gyomor és a bélrendszer falára, csökkentve a káros baktériumok, pl. az E-coli ártalmas hatásait.

A Bőrregeneráló homoktövis

Ami a bőrt illeti, számos betegség ellen kimutatták hatékonyságát, köztük akne, égések, dermatitisz, ekcéma, rosacea, striák és sebek esetén. 190 tápanyaga közül több is jótékonyan hat a bőrre, de elsősorban magas omega-7 zsírsav tartalma eredményezi a bőrsejtek regenerálódását, a ráncok csökkentését és a bőr öregedésének lassítását. A Biochemical és Biophysical Reserch Communiations-ban publikált kutatáson alapulva a tudósok arra következtettek, hogy a homoktövist terápiás szerként lehetne használni gyulladásos bőrbetegségek ellen.

A Rákellenes homoktövis

A homoktövis rákellenes képességei lenyűgözőek. Az ISRN Pharmacology-ban megjelent tanulmány szerint a kutatók úgy találták, hogy a homoktövis hatékony a rákos sejtek elpusztításában és limfoid leukémia ellen. Más kutatások szerint, melyek a Fitoterapia és a Nutrition and Cancer újságokban jelentek meg, a homoktövis jelentős tumor- és rákellenes hatást mutatott.

Fogyás homoktövissel

Ha mindez még nem lenne elég ahhoz, hogy megkedveljük a homoktövist, ez az utánozhatatlan szupergyümölcs még a fogyást is segíti. Kevés élelmiszer tartalmaz ilyen nagy mennyiségben Omega-7 zsírsavat, mely jelzi a szervezetnek, hogy állítsa le a zsír elraktározását. Ugyanakkor megakadályozza azt is, hogy a leadott kilók visszatérjenek.
Kognitív és motoros képességek gyengülése

Több tanulmány is kimutatta, hogy a homoktövis hatékonyan csökkenti a kognitív képességek károsodását és alkalmas a dyskinesia kezelésére.
A Dyskinesia egy degeneratív neurológiai betegség, mely együttjár a motoros képességek gyengülésével. A Medical Science Monitorban publikált kutatás szerint a homoktövis gyümölcs kivonata véd a dyskinesia ellen.

Immunerősítés, energiafokozás és számos más gyógyhatás

Nem meglepő, hogy egy olyan élelmiszer, mely ennyire gazdag tápanyagokban, az immunrendszert is erősíti és növeli az energiaszintet.
A homoktövis emellett természetes napvédőként is működik.

A homoktövis jól kezeli a szemészeti problémákat, a magas vérnyomást és a fogínygyulladásokat. Rendkivüli eredményeket értek el a homoktövissel gyógyszergyári kísérletek során is. Depressziót, Parkinson-kórt és ödémát is kezeltek homoktövissel.

A homoktövist hasznos gyógyitó alkoholfüggöségek során is, a leszktatásban, illetve a megfelelő vitaminpótláshoz.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

Homoktövis lésűrítmény

Homoktövis Árak
Bio Homoktövis Bogyó Velő, 500 gramm 5.071 Ft
Bio Homoktövis Préslé Mézzel, 500 ml 3.071 Ft
Bio Homoktövis Héj-Mag Őrlemény, 200 g 3.071 Ft
Homoktövis Összehasonlítás


Biomax Szállítási Idő

Személyes Átvétel bővebben »

PayU Vásárlói tájékoztató


2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.